Nr. 1001 | 21.04.2015 | Ziar fondat si condus de Cosmin Pigui

Cel mai scump drum judeţean, reabilitat în Gorj

Autor: Alin Sipanu | 00:08, 17.07.2013 | 1.307 Vizualizari | 0 Comentarii

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării, a semnat, ieri, contractul de finanţare al proiectului de reabilitare a drumului judeţean DJ672, pe o distanţă de 43 de kilometri. Suma alocată este de peste 87 de milioane de lei, fiind, până acum, cel mai mare proiect de reabilitare al unui drum judeţean. Vicepremierul a precizat că infrastructura este un element la care trebuie lucrat în judeţ, mai ales că se preconizează o conectare a acestuia de una din cele două autostrăzi care ar urma să străbată România, adică fie Craiova-Calafat, fie Arad-Timişoara.

Proiectul de reabilitare pentru care s-a deplasat la Gorj vicepremierul Liviu Dragnea face parte din Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 2, care vizează reabilitarea şi modernizarea reţelelor de drumuri judeţene şi are o valoare uriaşă, de 87.907.254 de lei, fiind cel mai mare de acest gen implementat în judeţ. Fondurile sunt asigurate, în proporţie de 98% de către Uniunea Europeană, Consiliul Judeţean Gorj, beneficiarul lucrării, achitând doar cofinanţarea, despre care inclusiv preşedintele instituţiei, Ion Călinoiu, a spus că este infimă, comparativ cu importanţa proiectului.

 Proiect important

„Avem o experienţă în obţinerea de astfel de finanţări şi de construirea de drumuri cu fonduri europene, am fost chiar primul judeţ din ţară care a implementat un astfel de proiect. Iar acum semnăm o lucrare de reabilitare de peste 87 de milioane de lei, din care noi, Consiliul Judeţean, asigurăm doar o cotă de finanţare infimă şi TVA-ul, care este, la rândul lui, deductibil. Este un proiect important pentru noi şi mizăm pe sprijinul domnului vicepremier pentru a pune şi altele în practică”, a precizat Călinoiu.

Gorjul, legat de o autostradă

Vicepremierul Liviu Dragnea a precizat, la rândul său, că judeţul Gorj trebuie să investească în modernizarea infrastructurii pentru că acest lucru va atrage şi dezvoltarea unui alt sector deosebit de important în viitor, respectiv turismul. „Gorjul nu este cunoscut doar pentru importanţa în sistemul energetic naţional, datorită Complexului Oltenia, ci şi pentru faptul că are potenţial turistic. Ştiu asta, pentru că ştiu şi judeţul de pe vremea când eram student. Turismul, însă, trebuie pus în valoare şi pentru asta este nevoie, în primul rând, de infrastructură. Autorităţile judeţene au avut o preocupare în acest sens, dovadă că semnăm acum un nou proiect de finanţare pentru un drum judeţean, dar, pe lângă asta, trebuie să facem ceva şi pentru a lega judeţul de o autostradă, fie de cea din Sud, Craiova – Calafat, fie spre Nord, de la Arad la Timişoara”, a precizat Dragnea.


Spune-ti parerea!Numele si prenumele:

Email:

Ultima ora

Editorial"Zic si eu, nu dau cu paru'!"

Instituția Giurcău


Autor: Cosmin Pigui


Ce s-a publicat în paginile acestui ziar, dar și ce se va mai publica, trebuie luat de către autoritățile competente ca denunțuri asupra unor fapte de natură penală. Știm bine că, în urmă cu ceva ani, în întreg sistemul de stat era o adevărată haiducie, la fel ca și în minerit și energie. De ceva timp s-au mai schimbat treburile

Citeste tot articolul
00:00, 07.04.2015 | 1.075 Vizualizari | 0 Comentarii

Exclusiv

Odraslele lui Greblă, în afaceri bănoase cu CNI


Autor: Cristi Popescu


Afacerile din energie intermediate de fostul judecător al Curții Constituționale, Toni Greblă, avându-i ca interpuși pe fiii săi, Octavian și Silviu, au ajuns să aibă implicații inclusiv la Compania Națională de Investiții. Asociatul celor două odrasle ale fostului judecător cercetat pentru fapte de corupție s-a procopsit,

Citeste tot articolul
00:10, 21.04.2015 | 82 Vizualizari | 0 Comentarii

Foto Exclusiv

Foto Exclusiv

Dezvaluiri

Condescu, încă un prejudiciu la CE Oltenia


Autor: Cristi Popescu


Marin Condescu a reușit, după mai bine de doi ani de când a dispărut din peisajul mediatic gorjean, să producă o pagubă la Complexul Energetic Oltenia. Este adevărat, una mult mai mică decât „tunurile” date prin Clubul Pandurii, însă destul de importantă, având în vedere că are legătură cu una dintre cele mai cunoscute

Citeste tot articolul
00:09, | 82 Vizualizari | 0 Comentarii

Social

Concurs anulat pentru șefia Spitalului Rovinari


Autor: Alin Petre


Concursul pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Orăneșesc „Sfântul Ștefan“ Rovinari a fost anulat, ca urmare a contestației care a fost depusă de medicul de naționalitate siriană Kadour Aksam, specialist urolog.

 Viciu de procedură

Costel Podaru, președintele comisiei de examen, a precizat că

Citeste tot articolul
00:05, | 21 Vizualizari | 0 Comentarii